Vuorokauden mittainen mielenilmaus Auran LEAF:lla

18.6.2008

Auran LEAF Suomi Oy:n makeistehtalla on päätetty vuorokauden mittaisesta mielenilmauksesta. Mielenilmaukseen osallistuu työssä olevat noin 80 työntekijää.

Syynä mielenilmaukseen on työnantajan yksipuolinen ilmoitus tarvittaessa kutsuttavan työvoiman käytöstä. Työntekijöiden vaatimuksena on, että työnantaja muuttaa tarvittaessa kutsuttavien työsuhteet määräaikaisiksi työsuhteiksi eikä vastaavia työsuhteita enää solmita. Lisäksi työntekijät vaativat LEAF:n neuvottelukulttuurin muuttamista siten, että yt-lain henki toteutuisi.

Uudet työntekijät odottavat työnantajan kutsua ja saapuvat töihin ainoastaan työnantajan kutsusta lyhyellä varoitusajalla.

- Työnantaja ei ole neuvotellut kanssamme uudenlaisista työsuhteista, joita tehtaallamme ollaan solmimassa. Uudet työntekijät ovat tervetulleita taloon, mutta heille tarjottava työsuhde on epäreilu, toteaa LEAF:n pääluottamusmies Sirpa Junikka.

- Tarvittaessa töihin kutsuttava työntekijä ei pysty suunnittelemaan elämäänsä, kun tulevista työtunneista ja -tuloista ei ole tietoa. Hän on työnantajan mielivallan alainen, eikä voi työtuntien menettämisen pelosta edes kieltäytyä töihin tulosta kutsun käydessä, hän kertoo.

Työntekijät keskeyttivät työt eilen illalla ja töihin palataan tänään yövuoron alkaessa kello 22. Mielenilmaukseen osallistuu työssä olevat noin 80 työntekijää.


Lisätietoja: Pääluottamusmies Sirpa Junikka, p. 040 843 3224