Elintarviketyöläisten tukitoimet alkaneet Häme – Keski-Suomessa

16.6.2008

SEL:n Häme - Keski-Suomen alueen tukitoimet Raisio Oyj:n työntekijöiden vaatimuksien puolesta ovat käynnistyneet. Vaatimuksena on, että Raisio Oyj palauttaa Nokian Melian pääluottamusmiehen työsuhteen.

Raisio Oyj:n Nokian Melian toiminnot pysäytettiin sunnuntaina kello 22 vuorokaudeksi. Samalla Nokian Melialla alkoi kahden viikon mittainen ylityökielto. Raision toimipisteissä käynnistyi samanaikaisesti viikon mittainen ylityökielto. Raision yksiköiden mielenilmauksiin osallistuu noin 300 henkeä.

Saarioisten Sahalahden tuotantoyksikkö ja Valkeakosken lähettämö on suljettu tänään vuorokauden ajaksi. Kumpaisessakin yksikössä käynnistyy viikon mittainen ylityökielto. Saarioisten mielenilmauksiin osallistuu noin 820 henkeä.

Tähän mennessä myös Linkosuon leipomon työntekijät ovat ilmoittaneet työnseisauksesta, joka pidetään torstaina 19.6. Mielenilmaukseen osallistuu noin 70 henkilöä.

Lisäksi Kymppi-Maukkaat Oy:n työntekijät ovat viikon mittaisessa ylityökiellossa.

Raisio Oyj:n työhuonekuntien kokoukset pidetään alkuviikosta. Kokouksissa päätetään jatkotoimenpiteistä.

Raisio Oyj:n toiminta on herättänyt suuttumusta ja voimakkaita reaktioita elintarviketyöläisten keskuudessa. SEL on vakuuttunut, ettei Raisio Oyj:lle ja työnantajaliitto ETL:lle ole voinut tulla yllätyksenä, että pääluottamusmiehen siirtäminen toisen yrityksen palvelukseen koetaan provokaationa työntekijöiden keskuudessa. Niin Raisio Oyj kuin ETL:kin ovat varmasti pystyneet ennakoimaan, mitä Raisio Oyj:n toiminta tulee aiheuttamaan. Pääluottamusmiehen siirron juridinen laillisuus ratkaistaan todennäköisesti oikeudessa, mutta siirron moraalinen tuomio on jo annettu.

Lisätietoja:
liittopuheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen p. 0400 611 882