Pääluottamusmiehen työsuhde palautettava Raisioon - SEL:n Häme-Keski-Suomi valmistautuu tukitoimiin

9.6.2008

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry:n Häme-Keski-Suomen alueen pääluottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut eivät hyväksy Raisio Oyj:n toimia Nokian Melialla. Pääluottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut vaativat Raisio Oyj:öä palauttamaan YIT:n palvelukseen siirretyn pääluottamusmiehen työsuhteen.

Pääluottamusmiehet pitävät tällä viikolla työhuonekuntien kokoukset, joissa päätetään tulevista tukitoimista. Tukitoimista tiedotetaan työhuonekuntien kokouksien jälkeen. Tukitoimiin ryhdytään, jos Raisio Oyj ei ole valmis palauttamaan pääluottamusmiehen työsuhdetta. Raisio Oyj:n vastausta vaatimukseen työsuhteen palauttamisesta odotetaan kello 13 keskiviikkona 11.6.2008.

Pääluottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut paheksuivat Raisio Oyj:n henkilöstöpolitiikkaa. Raisio Oyj ilmoitti työntekijöille työnantajan vaihtumisesta reilun vuorokauden varoitusajalla. Lain mukaan työntekijällä on oikeus tietää työaikansakin vähintään viikkoa ennen sen toteutumista, pääluottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut muistuttivat.

Raisio Oyj:n toiminta osoittaa, ettei se kunnioita työntekijöiden valitseman pääluottamusmiehen asemaa. Nokia Melian työntekijät ovat vaatineet pääluottamusmiehen työsuhteen jatkuvan Raisio Oyj:öön. SEL:n Häme-Keski-Suomen alueen pääluottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut lupasivat tukensa Nokia Melian työntekijöiden vaatimuksille.

Lisätietoja:
Varapääluottamusmies Risto Kangasluoma, Nokian Melia, p. 044 781 8998,
Aluesihteeri Anne Järvinen, Häme-Keski-Suomen alue (SEL), p. 040 519 5577