Järvi-Suomen Portti lopettaa Lappeenrannassa

4.7.2007

HK Ruokatalo toimitti Helsingin pörssiin tiistaina 3.7.2007 aamupäivällä tiedotteen, jossa se kertoi esisopimuksesta osuuskunta Järvi-Suomen Portin kanssa. HK kertoi, että Järvi-Suomen Portti suunnittelee Lappeenrannan tehtaansa sulkemista.

Tiistai-iltapäivällä Järvi-Suomen Portti vahvisti HK:n pörssitiedotteen ja kertoi sulkevansa Lappeenrannan tehtaan. Naudan ja sikojen teurastus ja naudan leikkuu ostettaisiin sopimuksen mukaan HK:lta, vain sikojen leikkuu jäisi Mikkeliin.

Yt-menettelystä on annettu tieto henkilöstölle keskiviikkona 4.7.2007. Lappeenrannan tehtaan lopettamisajankohtaa ei ole tarkasti ilmoitettu. Todennäköistä on, että tehdas lopetetaan kun yt-neuvottelujen vähimmäisaika kuusi viikkoa ja sen jälkeinen henkilöstön irtisanomisaika ovat kuluneet. Pisimmillään työntekijöiden irtisanomisajat ovat kuusi kuukautta. Mikäli toiminta jatkuu niin kauan, Lappeenrannan tehdas lopetetaan helmikuun 2008 loppupuolella.

Edellisen kerran Järvi-Suomen Portilta kuultiin huonoja uutisia vain reilu kuukausi sitten. Silloin saatettiin päätökseen yt-neuvottelut Juvan kalkkunan käsittelyn lopettamiseksi kokonaan. Toiminta Juvalla päättyy 31.12.2007.

Lappeenrannan tehtaalla työskentelee 88 henkilöä, joita kaikkia yt-menettely koskee. Edellisen kerran yt-neuvotteluja Lappeenrannassa käytiin viime syksynä, tuolloin toistakymmnetä leikkaajaa sai lähteä kun leikkaustoimintaa siirrettiin Mikkeliin.

Väen vähentämisen yhteydessä syksyn 2006 Elintae-lehdessä työntekijät arvostelivat kovin sanoin yrityksen toimintaa. Lehdessä myös esitettiin jo tuolloin uumoilu, että Lappeenrannan tehdas lopetetaan.

Lappeenrannan teurastamo- ja leikkaamotyöntekijät aloittivat loppuviikon kestävän mielenilmauksen yrityksen toiminnan johdosta. Töihin työntekijät palaavat maanantaina 9.7.2007.