SEL:n valtuusto: EK tunnustaa luottamusmiesten puutteelliset oikeudet

25.5.2007


Työnantajia edustavan Elinkeinoelämän Keskusliiton EK:n johtaja Antti Herlin on voimakkaasti vaatinut työpaikkojen luottamusmiehiä valvomaan työpaikalla työnantajien tavoitteita. Herlinin mukaan luottamusmiesten tulisi mm. valvoa työpaikkojen työrauhaa.

Perjantaina 25.5.2007 Helsingissä kokoontunut Suomen Elintarviketyöläisten Liiton SEL ry:n liittovaltuusto muistuttaa työantajaliittoa siitä, että pääluottamusmies edustaa työnantajapuolen ja työntekijäpuolen yhteisellä sopimuksella työntekijöitä.

SEL:n liittovaltuusto toteaa, että on työnantajien on myös syytä unohtaa puheet työntekijäpuolen työrauhavelvoitteiden laiminlyönneistä niin kauan kuin ylivoimaisesti suurin osa työpaikkojen konflikteista aiheutuu työnantajien vääristä sopimustulkinnoista tai jopa tietoisista sopimusrikkomuksista.

Liittovaltuusto pitää myönteisenä työnantajaliiton johdon tunnustusta siitä, että luottamusmiesten asemassa on parannettavaa, eikä työpaikkojen luottamusmiehillä ole vielä nykyisin riittäviä toimintaoikeuksia.

SEL onkin asettamassa luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen aseman vahvistamisen ja toimintaoikeuksien parantamisen yhdeksi tavoitteekseen syyskuussa 2007 kokoontuvassa edustajakokouksessaan. Edustajakokous linjaa liiton tavoitteita seuraavalle viisivuotiskaudelle.