Elintarviketyöläisten vaaleissa korkea 47,6 äänestysprosentti

11.5.2007

Maanantaina 7.5.2007 päättyneiden Suomen Elintarviketyöläisten Liiton SEL:n edustajakokousvaalien äänestysprosentti nousi peräti 47,6 prosenttiin.

SEL:n liittopuheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen on erittäin tyytyväinen korkeaan äänestysprosenttiin.

– Edustajakokouksessa valittava uusi hallitus ja valtuusto saavat jäseniltä vahvan valtakirjan seuraavalle viisivuotiskaudelle, toteaa Kuntonen.

– Viimeaikaisissa ammattiliittojen vaaleissa äänestysprosentit ovat laskeneet, joten nyt SEL:n vaaleissa saavutettu äänestysaktiivisuus on erittäin merkittävä asia ja kertoo varmasti myös jäsenten arvostuksesta liiton toimintaa kohtaan.

SEL järjesti vaalit kaksivaiheisina. Ensin järjestettiin postivaalit ja sen jälkeen vielä ammattiosastot järjestivät mahdollisuuden äänestää perinteiseen tapaa uurnavaaleilla. Äänioikeutettuja vaaleissa oli noin 38 000. Kuntonen pitääkin kaksivaiheista vaalia onnistuneena.

Tulevasta viisivuotiskaudesta liittopuheenjohtaja Kuntonen toteaa, että SEL:n pitää pystyä edelleen säilyttämään korkea järjestäytymisaste ja sitä kautta vahva edunvalvonta-asema työpaikoilla.

– Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokaisella työpaikalla on SEL:n jäseniä edustava luottamusmies, jolla on mahdollisuudet puolustaa työntekijöiden oikeuksia.

Päättyneissä vaaleissa liittopuheenjohtaja Veli-Matti Kuntosen johtama liiton enemmistöryhmä Elintarviketyöläisten vaaliliitto sai 56 prosentin kannatuksen. Sosiaalidemokraattien ja sitoutumattomien vaaliliitto sai 44 prosentin kannatuksen.

Vaaleissa valittiin 103 edustajaa syyskuussa Hyvinkäällä pidettävään edustajakokoukseen.
Edellisen vuonna 2002 järjestetyn edustajakokouksessa osallistujat valittiin sopuvaalilla.

Lisätietoja: liittopuheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen, 0400 - 611882