Työnantajien sopimusrikkomukset samalle viivalle lakkosakkojen kanssa

28.10.2006

Suomen Elintarviketyöläisten Liiton puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen vaatii työnantajien työehtosopimusrikkomuksille rajoja.

– Työnantajien työehtosopimusrikkomukset pitää saada samalle viivalle ja sanktioida yhtä vahvasti kuin lakot, vaatii Kuntonen. – Vasta tämän jälkeen voidaan keskustella kaikkien korvausten yleisestä tasosta.

Työnantajajärjestöjen johtajat syyttävät toistuvasti ammattiliittoja työehtosopimuskiistojen kärjistymisestä lakoksi. Viimeisin esiintulo oli EK:n apulaisjohtaja Eeva Inkeroisen lausunto Keskisuomalaisessa 24.10. Hänen mukaansa lainsäädäntö on sen verran yksinkertainen, että ay-liike tietää milloin se on ryhtymässä laittomaan lakkoon.

Hämeenlinnassa lauantaina Suomen Elintarviketyöläisten Liiton valtakunnallisessa pääluottamusmieskokouksessa puhunut SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen toteaa, että lainsäädäntö on sen verran yksinkertainen, että myös työnantaja usein tietää milloin rikkoo työehtosopimusta.

– Jo pelkästään elintarviketeollisuudessa meillä on viimeisen puolen vuoden ajalta useita esimerkkejä työnantajien sopimusrikkomuksista, Kuntonen toteaa.

– Esimerkiksi kesäkuussa elintarvikealan työnantaja rikkoi irtisanomisissa tietoisesti työehtosopimusta. Työpaikalla paikallisella lakolla painostettiin työnantajaa noudattamaan sopimusta. Työntekijäpuoli sai 7500 euroa sakkoa, mutta työnantaja pääsi kuin koira veräjästä, sanoo puheenjohtaja Kuntonen. – Vaikka työnantajan rikkomus oli tahallinen, jälkikäteinen työtuomioistuimen tuomio ei olisi edes palauttanut työsuhteita.

Hämeenlinnassa järjestettyyn SEL:n valtakunnalliseen pääluottamusmieskokoukseen osallistui 120 elintarviketeollisuuden pääluottamusmiestä.

Elintarvikealan voimassaolevat työehtosopimukset päättyvät alkuvuodesta 2007. SEL valmistautuu kevään 2007 työehtosopimusneuvotteluihin.