SAK:n 17. edustajakokous, Tiina Kuusenmäki: Suomalainen ruoka on yhteinen asiamme

6.6.2006

Meillä suomalaisilla on ollut näihin päiviin asti onni syödä puhtaista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Viimeaikoina on kuitenkin elintarvikkeiden tuonti lisääntynyt ja sen myötä epätietoisuus ruuan turvallisuudesta.

Elintarviketyöläiset jatkojalostavat maaseudun tuottamista raaka-aineista mm. eineksiä, leipää ja lihatuotteita kaupalle. Haluamme, että näin on myös tulevaisuudessa.
Me suomalaiset olemme tottuneet puhtaaseen ruokaan. Mutta kuinka kauan voimme siihen luottaa riippuu tietysti myös itsestämme kuluttajina.

Vain perustuotannon jatkuminen kotimaassa takaa sekä puhtaan turvallisen ruuan saannin, että työpaikkojen säilymisen Suomessa. Meille elintarviketyöläisille on tärkeää suomalaisen maaseudun ja perustuotannon säilyminen. Elinvoimainen perustuotanto on edellytys kotimaisen elintarvikejalostuksen tulevaisuudelle. Vain luomalla säälliset työolot teollisuudessa ja pitämällä maaseudun elävänä voimme varmistaa tutun, puhtaan ja turvallisen elintarviketuotannon Suomessa - ei pelkästään itsellemme, vaan myös lapsillemme.