SAK:n 17. edustajakokous, Ari Hiltunen: Suomalaisen työn tulevaisuus - 50 vuotta yleislakosta

6.6.2006

Suomalaisilla työvoimapainotteisilla aloilla on jo muutamia vuosia ollut yhtenäinen ongelma: mistä löytää jatkossakin ammattitaitoista työvoimaa? Ongelma ei suinkaan ole syntynyt yhdessä yössä, vaan siihen on vaikuttanut monetkin tekijät - myös Suomen ulkopuoleltakin. Yksi merkittävimmistä lienee palkkaus; kaikkein monotonisimmat, yksitoikkoisimmat työtehtävät eivät ole houkutelleet käteen jäävällä euromäärällä tulemaan juosten töihin.
Jotkut yrityksistä ovat ratkaisseet ongelman palkkaamalla halpatyövoimaa, pätkätyöläisiä Suomesta tai sen ulkopuolelta. Mikäs siinä, mutta näissä tapauksissa yleensä työehdot ovat olleet kuten eräs tv-kanava mainostaa: Jotain ihan muuta. Vuokrafirma ja sen tekijät eivät juurikaan sitoudu emofirmaan ja monesti se näkyy myös työn laadussa. Suomihan voi ainakin vielä ylpeillä ammattitaidolla ja sen tekijöillä.
Muistellaanpa hyvän työn tunnusmerkkejä; arvokkuus säilyy, ihmistä ei nöyryytetä eikä työ kuormita liikaa: pätkätyöt harvoin tunnistavat näitä periaatteita, kun työehdot luetellaan ”ranskalaisin viivoin”. SAK tukee työperäistä maahanmuuttoa, mikä lienee jossain määrin hyväkin asia. Mutta se ei saa tapahtua suomalaisten tekemän työn kustannuksella. Suomalaisista 23 prosenttia tekee ns. epätyypillistä työtä ja lisäksi ne ulkomaalaiset, jotka ovat `vuokralla´ Suomessa. Niinpä luku on todellisuudessa paljon suurempi. Esimerkiksi PAM on esittänyt, että vuokratyövoimalle täytyy luoda pelisäännöt. Ongelma on varmasti yhtenäinen koko palkansaajajärjestössä, joten voimavaroja on satsattava tämän ongelman korjaamiseen.
Lopuksi esimerkki elävästä elämästä: Suomen suurin elintarvikeyhtiö teettää osan työstä ulkomaalaisella vuokrafirmalla. Kuitenkin samasta yrityksestä on viime vuosien ajan lopetettu satoja työpaikkoja. Työnantaja selittää tarpeen työvoimapulalla! Tällaista yhtälöä ei voi käsittää ja lieneekin syytä muistuttaa, että lakkoaseen viimeinen käyttöpäivä ei ole ollut eilen, eikä se ole tänään vaan se on ja pysyy työläisten etuoikeutena tulevaisuudessakin.