Järvi-Suomen Portin Lappeenrannan yksikköä uhkaavat lomautukset

5.5.2006


Järvi-Suomen Portti suunnittelee lomautuksia Lappeenrannan teurastamolle. Ilmoitus yt-neuvottelujen alkamisesta tuli heti Vapun jälkeen. Neuvottelut alkavat ensi maanantaina. Yhtiön lehdistötiedotteen mukaan suunnitelmat koskevat teurastustoimintaa ja siihen liittyvää kunnossapitohenkilöstöä. Ja heidän mahdollista lomauttamistaan.
Kesäkauppaa varten on varauduttu varastoimalla raaka-ainetta. Nyt ovat pakkasvarastot täynnä. Normaalin kausivaihtelun mukaisesti naudan tarjonta supistuu kesän ajaksi. Järvi-Suomen Portti suunnittelee teurastuksen sopeuttamista vastaamaan teuraiden tarjontaa ja liharaaka-aineen tarvetta. Tämä voi merkitä teurastuksen siirtymistä 4-päiväiseen työviikkoon. Liha-alalla on myös kovia kustannuspaineita.
Lappeenrannan teurastamon ja siihen liittyvän kunnossapidon henkilöstöön mahdollisesti kohdistuvia tuotannollisista ja taloudellisista syistä johtuvat työaikajärjestelyt ja lomautukset saattaisivat johtaa jopa 90 päivän lomautuksiin. Neuvotteluesitys koskee enimmillään 61 henkilöä.
Pääluottamusmies Kimmo Auvinen Lappeenrannan teurastamolta selvittää, että teurastuksessa on 40-50 työntekijää. Lappeenrannassa käsitellään sikaa ja nautaa.
– En näe nelipäiväistä työviikkoa hyvänä ratkaisuna, Auvinen toteaa.