SEL paheksuu HK:n työpaikkojen vähentämisiä

10.1.2006

HK Ruokatalo ilmoitti 10.1. lopettavansa toimipisteensä Turussa ja Tampereella. Kaavailtujen muutosten myötä kotimaan teollisten toimipaikkojen lukumäärä vähenee kahdeksasta kuuteen. HK Ruokatalo työllistää kaikkiaan 2 500 työntekijää.

Suunniteltavien sekä jo aiemmin kerrottujen tehostamistoimien arvioidaan merkitsevän vuoden 2007 loppuun mennessä kaikkiaan noin 500 työpaikan vähentämistä. Työnantajapuoli ilmoittaa tuotantolaitosten lopettamisen syyksi ”riittämättömän kustannuskilpailukyvyn”.

SEL:n liittohallitus sai tiedon tuoreeltaan kokoukseensa 10.1., jossa työpaikkojen vähentämistä syvästi paheksuttiin. HK Ruokatalo selvittää lihavalmistetuotantonsa keskittämistä pääosin Vantaalle ja tuoreen lihan jatkojalostuksen Forssaan. Logistiikkaa kaavaillaan keskitettäväksi Vantaalle.

Myös Karjaportin tuotantolaitoksella Mikkelissä aloitettiin 9.1. yt-neuvottelut, jotka koskevat Lappeenrannan ja Juvan tuotantolaitoksia. Irtisanomisuhan alla on noin kolmekymmentä selliläistä.