Ay-nuoret peräävät oikeuksia nuorille

4.10.2005

Sadattuhannet nuoret ovat määräaikaisissa ja epätyypillisissä työsuhteissa, joissa ei työnantaja aina armoa tunne – eikä nuori työntekijä sitä aina osaa pyytäkään.

Ay-toiminnassa olevat nuoret päättivät Helsingissä kerätä voimansa ja järjestää tapahtuman, jossa hauskanpidon ohella voi kysellä niin oikeuksistaan työntekijänä kun vaikkapa tutustua ammattiliittojen toimintaan.

- Perjantainen nuorten tilaisuus on järjestetty talkootyönä. Urakkaa riittää vielä perjantainakin, sillä me aktiiviset ay-nuoret olemme valmiita kertomaan käytännön neuvoja ja ohjeita työelämän kiemuroissa kulkeville nuorille, kertoo HK Ruokatalon nuori varapääluottamusmies Ville Vatka.

- Liittoon kannattaa kuulua tietenkin sieltä saatavan turvan ja avun vuoksi, mutta SEL:ssä nuoret pitävät myös tiiviisti yhtä muutenkin, Ville kertoo. – Mukaan mahtuu uusia ihmisiä, joita toivottavasti tulee paikalle kuuntelemaan hyvää musiikkia ja tutustumaan toimintaamme.

Lauantaina Ville matkaa vielä luottamusmiesten ja ay-aktiivien tapahtumaan Messuhalliin, jossa käsitellään pätkätyöläisten ja muiden epätyypillisissä työsuhteissa olevien työntekijöiden oikeuksia. Näiden työntekijöiden joukossa on tuhatmäärin nuoria, joiden oikeuksia ay-nuoret peräävät.

- Perjantaina on liiton nuorisotyöryhmän kokous, jonka jäsenet tulevat tietysti viettämään iltaa On the Rocksiin. Yhdessä mennään lauantaina Messuhalliin viemään nuorten terveisiä, Ville kertoo.

Perjantai-illan tapahtuman järjestää Helsingin ammatillinen paikallisjärjestö, HAP. Tilaisuuteen pääsevät ilmaiseksi sisään ensimmäiset 500 tulijaa. Ovet ovat avoinna jokaiselle nuorelle.

- Viikonlopun tapahtumissa ei ammattiliiton jäsenyyttä kysellä - vaikka se tietysti ansio onkin, Ville naurahtaa. – Perjantai-iltaamme ovat kaikki nuoret tervetulleita alasta ja liitosta riippumatta!

____________________________________

Kyykytyksen aika on ohi!
- Ay-nuorten tapaaminen perjantaina 7.lokakuuta klo 19.00 (On the Rocks, Mikonkatu 15, Helsinki)

Ohjelmassa:
* Pelle Miljoona
* Spiritus Mortis
* Fall of the Leafe,
* Meureltaibaobab
* kilpailuja, tietoiskuja, mahdollisuus liittyä ammattiliittoon