Länsi-Suomen elintarvikealan plm:het: Leafin työntekijöiden saatava turvallinen tukipaketti

13.6.2005

Länsi-Suomen elintarvikealan plm:het:

Leafin työntekijöiden saatava
turvallinen tukipaketti

Länsi-Suomen alueen elintarvikealan pääluottamusmiehet kokoontuivat 13.6.2005 neuvotteluun Turun Leafin tilanteesta. Kokous päätti ryhtyä pikaisiin toimiin, jotta Leafin työntekijöitä ei irtisanota ilman tuntuvaa tukipakettia.
Keskiviikkona 15.6. Leafin luottamusmiehet vaativat Turun tehtaan johtoa neuvotteluun, jossa päätetään tukipaketin toteuttamisesta. Pääluottamusmiehet vaativat myös Suomen hallitusta ja eduskuntaa korjaamaan ripeästi lakia niin, että suomalaisten työläisten irtisanomissuoja vastaa muiden EU –maiden vastaavaa lakia.
– Työläisiä vaaditaan sopeutumaan kansainvälisyyteen. Me puolestamme vaadimme, että meillä irtisanomissuojat ovat samat, kuin muissakin Euroopan maissa. Nyt Suomi on ensimmäisenä kansainvälisten omistajien lopettamislistalla syystä, että tuotantolaitosten alasajo on meillä helppoa ja halpaa.
Pääluottamusmiehet kysyvät myös tupon sisään rakennetun muutosturvan perään: Onko se suuri kupla, josta työnantajan ei tarvitse piitata vai onko sillä tarkoitus turvata irtisanotun työläisen tulevaisuus?
Turun Kärsämäen tuotantolaitos on CVC Capital Partnersin 15:sta tehtaasta kolmanneksi suurin ja viime vuonna sen tulos oli tuotantolaitosten yksi parhaista!
Pääluottamusmieskokous korostaa, että Elintarviketyöläisten Liiton on toimittava kaikin mahdollisin keinon 100-vuotisjuhlavaltuustonsa päätöksen mukaisesti Leafin työntekijöiden työn ja tulevaisuuden puolesta.


Lisätietoja: aluesihteeri Erkki Rantamaa, puh. 040-5426803