Liity liittoon tai suosittele jäsenyyttä, voit voittaa tabletin! Join the union or recommend the membership, you can win a tablet!

7.5.2013

Kesätyöntekijät ovat tulleet työpaikoille, nyt on hyvä aika liittyä liittoon tai suositella liiton jäsenyyttä työkaverille!

SEL:n jäsenet kampanjoivat työpaikoilla, jotta mahdollisimman moni alalla myös määräaikaisesti tai osa-aikaisesti töitä tekevä liittyisi ammattiliiton jäseneksi.

Moni osa-aikaisesti tai määräaikaisesti työskentelevä ei liity liiton jäseneksi, koska ajattelee, että siitä ei ole hyötyä. Se ei kuitenkaan ole totta. Myös pätkätöissä olevat joutuvat tilanteisiin, joissa tarvitsevat liiton ja luottamusmiehen apua. Sinulle voidaan esimerkiksi maksaa liian vähän palkkaa, voit joutua työtapaturman uhriksi tai työsuhteesi voidaan päättää laittomasti. Näissäkin tilanteissa saat liiton jäsenenä apua asioiden selvittämisessä.

Jos työskentelet vähintään 18 tuntia viikossa, kerrytät liiton jäsenenä myös työssäoloehtoa, ja voit saada työttömyyskassasta ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa, jos jäät työttömäksi. Voit kerryttää 34 viikon työssäoloehtoa täyteen 28 kuukauden ajan. Esimerkiksi päätoiminen opiskelu, lapsen syntymä, sairaus tai asevelvollisuuden suorittaminen pidentävät 28 kuukauden tarkastelujaksoa enintään seitsemän vuotta.

Kerryttämäsi työssäoloehto ei katoa, kun vaihdat toiseen työpaikkaan tai kokonaan toiselle alalle, jos pidät liiton jäsenyyden kunnossa tai vaihdat toiseen ammattiliittoon ilman katkoksia.

Jäseneksi liityt täyttämällä jäsenhakemuksen yhdessä työpaikkasi luottamusmiehen kanssa. Voit liittyä jäseneksi myös osoitteessa www.selry.fi/liity tai SEL:n aluetoimistolla.

Kaikki ajalla 1.4.-31.12.2013 SEL:n jäseneksi liittyneet osallistuvat automaattisesti kolmen tablet-tietokoneen arvontaan. Tabletit arvotaan 31.5.2013, 30.8.2013 ja 31.12.2013. Voittajille ilmoitamme henkilökohtaisesti.

Jos olet jo SEL:n jäsen, voit osallistua tablettien arvontaan suosittelemalla SEL:n jäsenyyttä jollekin alalla työskentelevälle tai elintarvikealaa opiskelevalle, ja ilmoittamalla siitä liittoon: www.selry.fi/suosittele.

Työpaikkojen ja ammattiosastojen luottamushenkilöt tai kuka tahansa liiton jäsen sellaiselta työpaikalta, jossa ei vielä ole luottamusmiestä, voivat tilata maksutta jäsenhankinnan tueksi esitteitä, Elintae-lehden extranumeroa ja ilmoitustaulujulisteita SEL:n postituksesta, p. 020 774 004 tai pirjo.nykanen@selry.fi

Esitteet ja julisteet ovat nähtävillä osoitteessa www.selry.fi/suosittele

Tabletti-kampanjan julistetta on saatavilla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Esite on tulossa suomen lisäksi myös ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, viroksi, puolaksi ja tsekiksi.