Atria päätti sulkea Karkkilan valmisruokatehtaan

29.4.2013

Atria on saanut yt-neuvottelut Karkkilan valmisruokatehtaan kohtalosta päätökseen. Karkkilan tehdas suljetaan ja Atria keskittää valmisruokatuotantonsa Karkkilasta Nurmoon.

- Olemme pettyneitä työnantajan päätökseen. Esitimme neuvotteluissa, että Karkkilan tuotanto siirretään 50 kilometrin päähän Forssan tuotantolaitokselle, jolloin moni meistä olisi pystynyt kulkemaan täältä käsin töissä. Tällöin ainakin osa työpaikoista olisi säilynyt. Työnantaja ei kuitenkaan ollut tähän valmis, Atrian Karkkilan tehtaan pääluottamusmies Satu Hakala-Rahko kertoo.

Mediassa uutisoitiin, että kaikille on tarjottu työpaikkaa Atrian muilta tuotantolaitoksilta. Käytännössä töitä on kuitenkin tarjolla vain yli 300 kilometrin päässä Nurmossa.

- Työnantaja on jo ilmoittanut, että Forssassa ei tällä hetkellä ole avoimia työpaikkoja. Tietojeni mukaan tällä hetkellä kukaan meistä ei ole täältä Nurmoon töihin lähdössä, se on liian kaukana kun ihmisten perheet ja elämä ovat täällä, Hakala-Rahko sanoo.

Tuotanto Karkkilassa päättyy lokakuun loppuun mennessä. Yt-neuvottelut koskivat tehtaan koko henkilökuntaa, yhteensä 32 ihmistä. Työntekijöille ei ole vielä jaettu irtisanomisilmoituksia.

- Toisille tämä työpaikan lähteminen on kovempi paikka kuin toisille. Toivon, että kaikki löytävät uuden suunnan ja työpaikan, vaikka se ei olekaan helppoa, Hakala-Rahko toteaa.

Tehdaskiinteistö Karkkilassa myydään tai vuokrataan.

- Toivon, että näihin tiloihin löytyy joku yrittäjä, joka tarjoaa työpaikkoja Karkkilassa, Hakala-Rahko sanoo.

Atria arvioi, että Karkkilan tehtaan sulkemisesta kertyy noin miljoonan euron vuosittaiset säästöt. Viime viikolla julkistetun osavuosikatsauksen mukaan Atria-konsernin liikevaihto ja liikevoitto ovat parantuneet. Liikevoitto oli alkuvuonna 3,2 miljoonaa euroa ja liikevaihto 328,4 miljoonaa euroa. Atria Suomen liikevoitto oli 6,7 miljoonaa euroa. Viime vuonna Atrian liikevoitto lähes kolminkertaistui 30,2 miljoonaan euroon ja Atria Suomen liikevoitto oli 36,5 miljoonaa.


Lisätiedot:

Satu Hakala-Rahko
Atrian Karkkilan tuotantolaitoksen pääluottamusmies
p. 040 764 8616